> Werken

Waarom werken in een tijdelijke werkruimte?

Waarom werken in een tijdelijke werkruimte?

Ben je een (startende) ondernemer en zie je het wel zitten om te werken in een bijzonder pand tegen lage maandlasten? Voor ondernemers kan werken in tijdelijk leegstaande panden een uitkomst zijn. De lasten zijn te overzien en de panden hebben wel alle voorzieningen. Dus juist voor ondernemers – zeker startende ondernemers – kan dit ideaal zijn. De panden dienen soms als pop-up store, atelier of kantoor, en steeds meer bedrijven maken gebruik van de voordelen van een tijdelijke werkruimte.

Uiteraard moet het ook weer niet té avontuurlijk worden: gebruikers moeten kunnen rekenen op goede kwaliteit en voorzieningen. Om die reden is het Keurmerk Leegstandbeheer in het leven geroepen. Meer informatie: Wat zijn de voordelen van het keurmerk voor mij?

Wat zijn de voor- en nadelen?

  • flexibiliteit
  • beperkte lasten
  • snel beschikbaar
  • vrijheid
  • bijzondere locaties
  • korte wederzijdse opzegtermijn
  • eenvoudige (maar veilige) voorzieningen
  • onbepaalde gebruiksperiode
  • beperkte huurbescherming
  • altijd zorg dragen voor de werkruimte

Wat zijn de voordelen van het keurmerk voor ondernemers?

Je wilt natuurlijk wel dat je pand voldoende representatief is en aan de veiligheidsvoorschriften voldoet! Je wilt kunnen genieten van de ruimte voor bijvoorbeeld je atelier, winkel of kantoor, maar je wel kunnen rekenen op kwaliteit en de juiste voorwaarden.

Hiervoor is het Keurmerk Leegstandbeheer: om jou te verzekeren van die kwaliteit

Het keurmerk zorgt ervoor dat gebruikers van leegstaande panden kunnen rekenen op zekerheid en controle op het gebied van bijvoorbeeld (brand)veiligheid, een gezonde leefomgeving, veilige voorzieningen en professioneel contact met de beheerder van het pand. Beheerders van leegstand die het keurmerk dragen, moeten voldoen aan een flinke lijst van voorwaarden (normen) op het gebied van gedrag, veiligheid, privacy en klachtenprocedures. Houden beheerders zich niet aan deze normen, dan kan het keurmerk ingetrokken worden.

Lees meer over de drie belangrijkste normen van het keurmerk:

Door te kiezen voor een leegstandbeheerder met het KLB-keurmerk, kun je er dus zeker van zijn dat je op een prettige, veilige manier gebruik kunt maken van leegstaande panden.

MELDFORMULIER

Wil je ons iets melden over een probleem in de leegstandbeheer gebruik dan onderstaand formulier. Meldingen kunnen bijdragen aan het verhogen van de kwaliteit van leegstandbeheer. Meldingen worden vertrouwelijk behandeld.