Met trots presenteert Stichting Keurmerk Leegstandbeheer (KLB) een volledig vernieuwde site. Op dit online platform kun je informatie vinden die je nodig hebt over leegstandbeheer in Nederland. Ook wordt het nu gemakkelijker om het keurmerk aan te vragen of een melding te doen via het online meldformulier.
De afgelopen maanden is gewerkt aan een nieuw jasje voor keurmerkleegstandbeheer.nl. De Stichting Keurmerk Leegstandbeheer zet zich samen met een groeiende groep gecertificeerden in voor een hogere kwaliteit van het leegstandbeheer in Nederland. Op dit online platform kunnen beheerders van leegstaande panden het keurmerk gemakkelijk aanvragen. Ook is er een online meldpunt waar gebruikers van leegstaande panden gemakkelijk een melding kunnen doen van een probleem.
Als je het keurmerk wil dragen moet je aan een aantal voorwaarden voor goed leegstandbeheer voldoen. Het KLB controleert alle gecertificeerden regelmatig. Op de persoonlijke pagina van de beheerders kun je lezen waar ze actief zijn, welke vormen van beheer en wat voor soort ruimtes ze bieden, maar ook wanneer de laatste controle heeft plaatsgevonden.
Bekijk hier de lijst met alle gecertificeerden
Op de website is alle informatie rond het keurmerk, de eisen en kansen, en procedures te vinden. Ben je beheerder en wil je weten hoe zo’n aanvraag in zijn werk gaat? Kijk dan bij de Normen, procedures en gedragscode.
Als je beschikt over een pand dat leegstaat en er niet snel een goede bestemming voor kunt vinden, dan is leegstandbeheer het overwegen waard. Kies dan wel voor een beheerder die het KLB-keurmerk bezit! Beheerders met het keurmerk letten op (brand)veiligheid, kwaliteit, onderhoud van voorzieningen en zijn vertrouwd met de verschillende contractvormen voor leegstandbeheer. Ze worden regelmatig gecontroleerd. Daarnaast zorgt de beheerder voor goed contact met de bewoners of gebruikers.
Ook als gebruiker van een leegstaand pand kun je terecht op de nieuwe KLB-site. Onder Wonen en Werken staat precies waarom leegstandbeheer een goede optie voor jou kan zijn. Door meer leegstandbeheerders aan te laten sluiten bij het KLB, kun jij rekenen op nette procedures, panden en omgangsvormen.
Wil je nog eens rustig nalezen waar het Keurmerk Leegstandbeheer voor staat, wie wij zijn en hoe je eventueel met ons in contact komt? Lees daarvoor verder op de pagina over de Stichting Keurmerk Leegstandbeheer.
Terug naar nieuws